greyzone

2000-2010

Workwear

Afstanden mellem tøj designet til arbejdsbrug og fritid er formindsket markant, og der har aldrig været så meget gang i designudviklingen indenfor arbejdstøj som nu. Helt nye kollektioner kom frem og supplerede de klassiske modeller. Tøjet testedes før og undervejs af fokus- og brugergrupper i de forskellige brancher.

Langt flere tekniker og ”softworkers” kom ud og besøgte kunderne, og de nye arbejdsformer og værktøjer stillede andre krav til arbejdstøjet og dets udformning. Materialemæssigt forskedes og udvikledes der på et højt teknologisk plan, og bevægelsesfrihed og sikkerhed var i fokus.

Sport, musik og street wear havde stor indflydelse på moden, og de unge stillede større krav til funktionalitet og udseende – også når de var på arbejde. Tøjet kunne for første gang ses på Copenhagen International Fashion Fair i Bella Centeret, og bikerjakker, slim T-shirt og hætte-trøjer fandt vej til arbejdstøjet.

Arbejdstøjet blev så fritids- og modepræget, at arbejderen kunne beholde det på i fritiden – ligesom de første industriarbejdere gik i det samme tøj til hverdag og på arbejde!

Årstal: 2008
Illustration fra katalog, FE Engel. Danmarks Industrimuseum.

< 1990-2000
greyzone-s coolmax-s t-shirt-s vest-s buks-blaa-s jakker3-s tofarvet-buks-s boern-s kedeldragt-s kittel-s farvekort-s
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk