buks-blaa

Bukser

Nyt materiale

Arbejdsbukser i slidstærkt bomuldsdenim, som kom frem i 1920’erne og blev de mest foretrukne bukser i rigtig mange år, har nu udviklet sig til et sortiment på mange forskellige dessins. Der er blevet eksperi-menteret med pasform og materialer, med design og farver, og i dag kan der vælges mellem utallige forskellige modeller, afhængig af arbejdsfunktionen.

Disse håndværkerbukser fra Mascot har fået lav formskåret talje, og buksebenene er blevet ergonomisk formet ved knælommerne. Hængelommerne har udvendige stropper til værktøj, og bukserne er på udsatte steder forstærket med Cordura. Et nyt materiale fremstillet af kunstfibre med en unik slidstyrke, som langt overgår den tidligere meget brugte polyester/bomuldsblanding.

Mascot, med hovedkvarter i Silkeborg og egen fabrik i Vietnam, er på forholdsvis få år vokset fra få medarbejdere til i dag at have mere end 1.000 medarbejdere og 17.000 varenumre. I 2010 modtog firmaets direktør, som er 2. generation,  analyse-firmaet Frost & Sullivan’s ”Customer Value Enhancement Award” blandt 700 europæiske producenter af arbejdstøj. Prisen blev givet med baggrund i firmaets evne til at skabe ekstraordinær kundeværdi.

Årstal: 2006
Materiale: 100% bomuldstwill, 355g/m2, Cordura forstærkning, Atlanta fra Mascot Hardwear
Illustration fra katalog, Mascot. Danmarks Industrimuseum.

< 1990-2000
greyzone-s coolmax-s t-shirt-s vest-s buks-blaa-s jakker3-s tofarvet-buks-s boern-s kedeldragt-s kittel-s farvekort-s
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk