stof

1990-2000

Omvæltninger

Kansas opkøbte og fusionerede med danske og nordiske firmaer og fik en pris for klassisk design. FE-Engel udvidede med arbejdstøj til jægere. I Silkeborg kom familien Groesbøl, som havde en baggrund i modebranchen, på banen med firmaet Mascot.

Den skærpede konkurrence var med til at sætte gang i udviklingen af helt nye modeller i nye materialer og farvesammensætninger. Der nedsattes arbejdstøjsudvalg med tillidsfolk, producenter og marketingsmedarbejdere, og der diskuteredes placeringer af lommer, stofkvaliteter og udformning. Designerteams og brugergrupper opstod, og fra sportens og rumfartens verden overtoges nye materialer og kvaliteter. Der arbejdedes med design, materiale og profilering på et højt niveau.

Tøjet solgtes nu ikke længere fra bagerste hylde i herretøjsbutikker, men fra specialforretninger og byggemarkeder, hvor den voksende gruppe af handymen også kunne blive godt ekviperet.

< 1980-1990 2000-2010 >
stof-s skjorte-ceres-s bukser-s jakke-kansas-s jakke-workzone-s overall-groen-blaa-s kedeldragt-tofarvet-s farvekort-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk