80er-flok

1980-1990

Firmadress

Mange industrivirksomheder flyttede produktionen til udlandet, og med en voksende servicesektor blev der behov for andre former for arbejdstøj. Samtidig var der i tiden stort fokus på fitness og velvære, som også fik indflydelse på udformningen og designet. Øgede krav til sikkerhed og miljø medførte kvalitetsmærk-ninger af arbejdstøjet. Dansk Varefakta Nævn og Dansk Textil Institut var blandt de instanser, der blev samarbejdet med.

Konkurrencen på arbejdsmarkedet var hård, og det blev vigtigt for virksomheder at profilere sig bl.a. ved at lade de ansatte fremtræde i ensartet beklædning. Arbejdstøjet fik således også til opgave at understøtte firmaets image. Samtidig blev der udviklet bedre og billigere metoder til at brodere og trykke logo og navne på tøjet.

Arbejdstøjet fik nye navne som Buinesss-dress, Image-beklædning og Profil-tøj. Den første nordiske modemesse for job- og profiltøj fandt sted, og de nye tendenser blev også båret frem af skattetekniske tiltag, der gav firmaerne fradrag ved markedsføring på tøjet.

I forvejen var store farvetryk på tøj oppe i tiden, og trenden gik mod mere moderne snit og farver. Arbejderen og håndværkeren ville føle sig smarte i tøjet – som også kunne bruges i fritiden.

Årstal: 1980
Illustration fra katalog, Nybo Jensen Konfektion. Danmarks Industrimuseum

< 1960-1980 1990-2000 >
80er-flok-s termo-s skjorte-hvid-blaa-s buks-s jakke-kobolt-s overall-blaa-s kedeldragt-blaa-s nybo-jensen-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk