skjorte-ceres

Skjorte

Karl Hoffmann

Manchetskjorten fra Hoffmann er af almindelig udseende med bærestykke og to påstukne brystlommer, den højre med en pencillomme. Men skulderstropperne og lommeklapperne vidner om, at skjorten også bærer militære signaler.
Skjorten blev brugt af en maskinmester på et malteri. Nu behøvede han ikke hvid skjorte, jakkesæt og guldur i kæde for at vise sin position. Skulderstropperne signalerer uniform og dermed autoritet. Oprindelig blev skulderstropper brugt hos militæret til at isætte diverse regimentstegn, som viste bærerens rang i hierarkiet.

Karl Hoffmann startede med at producere arbejdstøj i København i 1896. Allerede i 1906 indtrådte sønnen Aage, og firmaet begyndte også at producere lædertøj. Med det støt voksende antal motorcykler og automobiler – uden indlagt varme – var der et oplagt marked.

I 1974 indtrådte 4. generation, og som nogle af de første gik firmaet  sammen med Kansas om at specialdesigne arbejdstøj. Det var de store benzinselskaber Gulf, Esso og BP, som indførte firmadress, dvs. ensartet arbejdsbeklædning med logo for både mænd og kvinder.

10 år senere ændredes firmanavnet til Hoffmann Firmatøj, og i dag leverer det både tøj og gaveartikler.

Årstal: 1990
Materiale: 65% polyester/355 bomuld, Karl Hoffmann
Genstand: Danmarks Industrimuseum.

< 1980-1990 2000-2010 >
stof-s skjorte-ceres-s bukser-s jakke-kansas-s jakke-workzone-s overall-groen-blaa-s kedeldragt-tofarvet-s farvekort-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk