kedeldragt-blaa

Kedeldragt

Genbrug

Denne kedeldragt er brugt under arbejdet hos Frederiksværk Elektro. Det er en klassisk model med skjult knaplukning – en videreførelse af gylplukningen. Ved sidesømmene er der slidser, så man kan komme ind til tøjet nedenunder. Ryggen har to bevægelseslæg, og højre baglomme har fået en klap, så tegnebogen bedre kan holdes inde. Egentlig er kedeldragten endnu bare bukser og kort jakke syet sammen i taljen uden større hensyn til bevægelsefrihed.

Ved siden af producentens etiket med vaskeanvisning og logo har kedeldragten en gul mærkat limet i nakken fra et erhvervsvaskeri. Her står kundenr. og medarbejdernr. trykt.
Kedeldragten er i 100% bomuld, da den er anvendt under arbejde med batterisyre, som hurtigt ville ødelægge kunststof. Den er godt slidt og lappet, og venstre underben er helt fornyet.

Producentens logo er flyttet og sidder nu over dragtens højre brystlomme, så der kan blive plads til firmalogo på den naturlige plads på venstre side.

I 1990 blev kedeldragten købt brugt og derefter anvendt til hobbybrug frem til 2005, fordi: ”En kedeldragt skal slides til, før den bliver hjemlig og dermed behagelig at have på”.

Årstal: Før 1990
Materiale: 100% bomuld, Kansas
Genstand: Danmarks Industrimuseum.

< 1920-1950 1990-2000 >
80er-flok-s termo-s skjorte-hvid-blaa-s buks-s jakke-kobolt-s overall-blaa-s kedeldragt-blaa-s nybo-jensen-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk