nybo-jensen

Lettere arbejdstøj

Nybo Jensen Konfektion

Med tre nyerhvervede symaskiner i stuen samt tilskæreri, presseri og lager i kælderen startede Nybo Jensen firmaet i 1962 ved at sælge 60 forklæder til Assens Sygehus. Det viste sig at være et godt valg at satse på arbejdsbeklædning til sygehuse og senere hele plejesektoren, idet sygehusene på det tidspunkt begyndte at nedlægge deres egne systuer og fik behov for leverancer udefra.

Opfindelsen af polyester/bomulds-blandingen gav nye muligheder for design med bedre facon, da vaske- og tørreprocessen nu kunne foregå i specielle tørreskabe. Erhvervsvaskerier begyndte at købe tøjet direkte fra fabrikkerne for at udleje det. Dermed kom der et dilemma ind i designet, da brugerne efterspurgte smart og moderigtigt tøj, og vaskerierne samtidig lagde begrænsninger af hensyn til vaskeprocedure, lager og logistik. Bruger, indkøber, designer og vaskeri skulle nu alle tilgodeses.

Nybo Jensen købte i 1988 firmaet ScanMode, som producerede finere arbejdsbeklædning. De udvidede dermed målgruppen til også at omfatte detailhandel, hotel og restauranter. I 1993 flyttedes produktionen til en danskejet lønsystue i Letland, hvor datterselskabet Sia Nybo Dobele i 1999 byggede egen fabrik. I 2002 blev Nybo Jensen udnævnt til Kgl. Hofleverandør og har i dag et stort sortiment af erhvervsbeklædning fra industri over detailhandel til service og hoteller.

Årstal: 1980’erne
Materiale: 65% polyester/35% bomuld
Illustration fra katalog, Nybo Jensen Konfektion. Danmarks Industrimuseum

80er-flok-s termo-s skjorte-hvid-blaa-s buks-s jakke-kobolt-s overall-blaa-s kedeldragt-blaa-s nybo-jensen-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk