foedselsdag

Diverse arbejdstøj

Bekendtgørelser og overenskomster

Svend Erik bliver 65 år, og det fejres på arbejds-pladsen, en stor maskinfabrik. Mændene skal selv sørge for arbejdstøjet, og det er tydeligt, at de vælge forskellige former for skjorter, jakker og bukser.

Med Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 32 af 29. januar 1979 om arbejdstøj og personlige værnemidler blev der sat fokus på arbejdsmiljøet – og dermed arbejdstøjet. Særligt arbejdstøj, der var nødvendigt for at udføre arbejdet sikkerheds- og sundheds forsvarligt, skulle fremover betales af arbejdsgiveren. Der var betydelige forskelle på arbejdsforholdene i de forskellige brancher, så overenskomsterne fik også noget at sige i forhold til indførelsen af arbejds-giverbetalt arbejdstøj. Arbejdstilsynet og Dansk Standardiseringsråd gik sammen om at specificere kravene mht. udformning af arbejdstøjet. Hovedbudskabet var, at arbejdsgiveren selv skulle sørge for og bekoste vedligeholdelse og rengøring af arbejdstøjet, de ansatte skulle bruge det, og leverandørerne skulle sørge for de nødvendige mærkninger og godkendelser.

Hos nogle forretninger kunne man få pengene til arbejdstøjet konverteret til nye søndagsbenklæder eller konfirmationstøj til sønnen! De fleste virksom-heder har senere indført et pointsystem, så der ikke er mulighed for snyd.

Årstal: 1972
Foto fra Møller & Jochumsen, Horsens. Danmarks Industrimuseum

jernbinding-s skjorte-blaastrib-s sort-hvid_annonce-s jakke-kaki-s saet-hvid-s saet-blaa-s kittel-groen-s kittel-roed-s foedselsdag-s kansasreklame-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk