intro

1950-1960

Nye designs

Efter 2. Verdenskrig kom en mere afslappet tøjstil frem, og især fra filmens verden blev Levi´s cowboybukser og -jakker introduceret i Europa. Begge dele var med til at forandre synet på mænds hverdags- og arbejdstøj.

De sejrende engelske og amerikanske soldaters uniformer gav også inspiration til udformning af arbejdstøjet. Den korte pilot/battlejakke samt khakifarven blev meget populær, især blandt den yngre generation.

Kunststoffet nylon kom på markedet og blev bl.a. brugt til at gøre kittelstoffet lettere at bære. Fra Amerika kom nye metoder til at forkrympe bomulds-stoffet, og begge dele betød meget nemmere vask og efterbehandling både for husmoderen og for erhvervs-vaskerierne. Sidstnævnte begyndte at indkøbe arbejdstøj direkte fra producenterne og ikke blot stå for vask, men også for udlejning.

Som modvægt til de nye tidsstudiefolk og de flere værkførere iklædt kitler, skjorter og bukser med pressefolder blev det blandt arbejdere mere udbredt at bruge det praktiske arbejdstøj frem for aflagt hverdagstøj.

Årstal: 1958
Illustration fra katalog. Daells Varehus. Danmarks Industrimuseum

< 1920-1950 1960-1980 >
intro-s undertoej-s skjorte-s buks-s jakke-kina-s jakke-lilla-s overall-faconfast-s kittel-kaki-s faconfast-s kvinder-s battledress-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk