skjorte

Skjorte

Manchetskjorte

Manchetskjorten med fast flip og åbning hele vejen ned vandt efterhånden stor indpas som den foretrukne herreskjorte. Men arbejdsskjorten flyttede sig kun langsomt fra den gammeldags bondeskjorte og fremstilledes stadig som den lukkede model uden brystlomme og med kort stolpelukning.

Hos Daells Varehus solgtes dagligskjorten i op til otte størrelser, mens arbejdsskjorten kun kunne fåes i lille, middel og stor. Pasform og valgmuligheder tænktes der ikke i endnu.

Det nye materiale nylon blev også brugt i herreskjor-ter, og det var til stor lettelse for husmoren, som slap meget nemmere om ved vask og strygning. Men udviklingen af kunststoffer var i sin spæde begyndel-se, og skjorterne var ikke spor behagelige at have på. Stoffet virkede som plastik og var uden åndbarhed. Nylonskjorten blev derfor aldrig populær som arbejdsskjorter for dem, der havde hårdt fysisk arbejde. De foretrak i lang tid endnu skjorter frem-stillet i 100% bomuld.

Årstal: 1957
Illustration fra katalog, Daells Varehus. Danmarks Industrimuseum

< 1920-1950 1960-1980 >
intro-s undertoej-s skjorte-s buks-s jakke-kina-s jakke-lilla-s overall-faconfast-s kittel-kaki-s faconfast-s kvinder-s battledress-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk