jakke-lilla

Kort jakke

Amerikansk indflydelse

I 1952 vendte Poul Larsen hjem fra et ophold i staten Kansas med slidstærk denim under armen og med hovedet fuld af nye ideer og indtryk. Farens firma i Odense syede i forvejen skjorter og kitler, men startede nu produktionen af blåt arbejdstøj.

Sammen med Grenaa Dampvæveri eksperimenteres der med forskellige kvaliteter, heriblandt den såkaldte rødsplint. En denimvævet vare med blårød yderside og rød inderside.

Kansas lancerede tøjet med slogans som: ”- velsid-dende som en habit i alle stillinger” og ”Rationelt arbejdstøj efter amerikansk mønster”. Varemærket for Kansas blev røde trenser på udsatte steder. Den røde farve var bevidst valgt som et stærkt signal, der skulle fremhæve styrken.

Jakken er i den nye korte type. Den har skjult knap-lukning, lille revers og 2 små læg på brystdelen. Fast linning og manchetter, der kan reguleres i vidden. Bagstykket har fået små bevægelseslæg, ligesom en kraftig elastik sikrer bedre pasform.

Logoet er istemplet de synlige patentknapper, mens de usynlige knapper er almindelige 4-huls sorte plast knapper. Et lille mærkat med teksten ”SANFOR indreg. Varemærke krympfri” i nakken viser, at varen er syet i krympefrit denim.

Årstal: 1953
Materiale: 100% bomuld, Kansas
Genstand: Danmarks Industrimuseum, AHI 88x04

intro-s undertoej-s skjorte-s buks-s jakke-kina-s jakke-lilla-s overall-faconfast-s kittel-kaki-s faconfast-s kvinder-s battledress-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk