overall-faconfast

Overall

Vejle Dampvæveri

Vejle Dampvæveri var én af de store leverandører af stof til danske konfektionsfabrikker, herunder også arbejdstøj. Som nogle af de første herhjemme lancerede de det nye stof FACONFAST. Bomuldstøjet blev behandlet, så det var krympefrit, og man slap for at købe arbejdstøjet mindst ét nummer for stort og håbe, at det krøb til den rigtige størrelse efter første gangs vask.

I det interne blad Vejle Stof kunne prokurist W. Udesen i 1954 røbe, at virksomheden ud over at eksperimentere med at fremstille flamme- og syrefast stof til specielle arbejdsformer, også prøvede at forene bomulden med perlon og nylon. ”Det er ganske givet, at kunststofferne kan få en ikke lille betydning, som forstærkende element”, udtaler han – og det skulle senere vise sig ikke at være helt forkert!

På textilmessen i Herning blev det faconfaste bomuldsstof fulgt op af FACONFIX – kulørt denim i rødt og grønt, syet op i fikse kjoler og stranddragter samt slacks og jeans til damer.
I annoncen ses en tegning af en overall i tidens design med tydelige 3-nåls stikninger og metalspænder.

Årstal: 1953
Illustration fra Vejle Stof 1. År nr. 2. Vejle Stadsarkiv

< 1920-1950 1980-1990 >
intro-s undertoej-s skjorte-s buks-s jakke-kina-s jakke-lilla-s overall-faconfast-s kittel-kaki-s faconfast-s kvinder-s battledress-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk