overalls

Overall

Norsk, dansk og amerikansk model

M. A. Petersens konfektionsfabrik syede beklædning til drenge og mænd i uld og bomuld, og sortimentet strakte sig fra skjorter over arbejdstøj og spejdertøj til uldne tennis- og golfbenklæder.

Det anføres i kataloget at: ”Den Husmoder, der kun anvender Sæbe og Soda til Vask, er paa den rigtige Side, og vil aldrig faa Anledning til Klager over Farverne paa vore Varer”. De frarådedes således at anvende de nye moderne blege- og vaskepulvere, som var beslægtede med kemikalier, der kunne opløse farverne.

I prislisten er der 3 tegninger af overalls. Den norske model har 2 påsyede forlommer, 1 baglomme, 1 tommestoklomme og smæk ud-i-et med bukserne. Der er ingen overskæringer eller synlig gylplukning, intet rygstykke og snittet er meget enkelt, nærmest barnligt. Den danske model har fået lidt bedre pas-form med overskæring ved taljen, gylp og stiklommer og nærmer sig derved den amerikanske, som var den nyeste. Den er yderligere forbedret med linning i taljen, dobbelte stikninger og lomme på smækken, en model der holdt i næsten 50 år. Fabrikken tilbyder overalls i bomuldsstof i farverne indigo, brunmeleret, khaki og ubleget stout.

Årstal: 1931
Illustration fra prisliste, M. A. Petersens Konfektionsfabrik. Danmarks Industrimuseum


1950-1960 >
smede-s underbenkl-s skjorte-s lappet-s overalls-s elvaerk-s denim-s daells-varehus-s smede-moeller-jokumsen-s spacer
 
Danmarks Industrimuseum, Klædeskabet klaedeskabet@industrimuseet.dk www.industrimuseet.dk